Mentők napja: köszönetet mondtak az OMSZ munkatársainak

„Ma van a Mentők napja. Apró kedvességgel köszöntem meg az esztergomi mentőállomás dolgozóinak emberfeletti munkáját és helytállását! Köszönjük, hogy az év minden napján szeretteink és a mi egészségünkért dolgoznak!” – közölte május 10-én, közösségi oldalán Hernádi Ádám polgármester.

Erős Gábor, Esztergom térségének országgyűlési képviselője az oldalán felidézte, hogy Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére 1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, majd abban az évben megalakult az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és állami feladattá vált a sérült, bajbajutott emberek mentése.

„Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja az oxyológiát, azaz a mentéstant. Május 10-én ünnepeljük a MENTŐK NAPJÁT MAGYARORSZÁGON. Köszönjük a munkájukat és önzetlen segítségüket!” – tette hozzá Erős Gábor.

Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője a mentők napja alkalmából köszönetet mondott az OMSZ munkatársainak, akik helyt álltak a járvány során és a mindennapok során is lehet rájuk számítani.

„Az elmúlt 10 évben közel ezer mentő gépkocsit cseréltünk le újra. A forgalomban lévő mentőautók átlagéletkora így 8,3 évről 4,8 évre csökkent. Az Országos Mentőszolgálat költségvetése 26-ról 65 milliárd forintra nőtt. Így tudtuk javítani a munkakörülményeket, biztonságosabbá tenni a mentést. Tisztelet a mentőknek!” – közölte Rétvári Bence.

(Forrás: Hernádi Ádám, Erős Gábor és Rétvári Bence közösségi oldala)

(Kép: Hernádi Ádám közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!