Esztergomi siker született a Vác elleni rangadón

Megerősítette a második helyét a tabellán a Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC, mely a legutóbbi fordulóban hazai pályán a DKA-Vác csapatát győzte le 38:32-re.

Az esztergomi csapat mentálisan és fizikailag is készült a Vác elleni rangadóra, hiszen a mérkőzés előtt mindössze egy pont volt a különbség a felek között. Mezőségi Irén, a hazai csapat edzője elmondta: tudták, hogy nagy harcot fognak vívni a pontokért.

Esztergomi részről az előjelek nem voltak biztatók, hiszen betegség és sérülések is akadályozták a hazaiak felkészülését. Az ellenfélről annyit tudni kell, hogy a DKA-Vác fiatal tehetséges játékosokból áll, akadémiai rendszerben működő csapat.

A találkozó két hazai góllal kezdődött, Takács Angéla és Valovics Nóra talált be a váci kapuba, majd a vendégek részéről a 3. percben gyors válasz érkezett (2:2). Dinamikus, gyors kézilabdát játszottak a csapatok. Nagy volt a küzdelem a pályán, a 10. percben már 6:6 volt az állás. Ezt követően zsinórban három gólt szereztek a Vitéz-lányok (9:6) – Csiki Renáta, Sipos Krisztina és Horváth Mónika bizonyult eredményesnek – az előnyt a félidő végéig már nem adták ki a kezükből, sőt tovább növelték az előnyüket.

Az első játékrész 18:14-es eredménynél ért véget, majd a szünet után a váciak nagyobb fokozatra kapcsoltak. Elszántan játszottak, Kovács Anikó jóvoltából három gólt lőttek. Az Esztergom ekkor védekezést váltott, nagy harc folyt a pályán a 2 pontért.

A Vác a 43. percben kiegyenlített (23:23), ennek ellenére a Vitéz-lányok igazán rutinosan és motiváltan kézilabdáztak, Valovics Nóra, Takács Angéla és Tóth Borbála egyaránt fontos találatokat szereztek.

A 45. percben ismét az Esztergom szerezte meg a vezetést, az előnyüket a mérkőzés végéig már sikerült is megtartaniuk, igazi csapatként küzdöttek az utolsó percekig.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 38:32 (18:14) DKA Vác

Gólszerzők: Takács Angéla 9, Valovics Nóra 8, Csiki Renáta 6, Tóth Borbála 5, Sipos Krisztina 4, Lovász Brigitta és Horváth Mónika 3-3 találatot szerzett.

Vezetőedző: Mezőségi Irén

Edző: Sipos Krisztina

Mezőségi Irén: – A lányok újra megmutatták, mennyire jó és egységes csapat vagyunk, még így is hogy sérültjeink és betegeink vannak.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!