A jövő sportközösségeiről tartottak konferenciát Dorogon

Május 13-án, pénteken az Európa Nap – A Párbeszéd Napja alkalmából a „Jövő sportközösségei” címmel rendeztek sportkonferenciát Dorogon. A rendezvényen dr. Simicskó István a KDNP országgyűlési képviselője, frakcióvezetője is előadást tartott.

A program házigazdája, Szekér Zoltán, a Dorog Város Egyesített Sportintézményének vezetője köszöntötte a jelenlévőket, köztük Erős Gábor térségi országgyűlési képviselőt, dr. Tittmann János polgármestert és dr. Simicskó Istvánt – aki politikusi feladatai mellett többek között a Honvédelmi Sportszövetség elnöki pozícióját betölti.

Erős Gábor elsőként az e-sport térnyerése kapcsán az aktív mozgás fontosságáról beszélt, majd rámutatott, hogy Dorogon és Esztergomban más és más sportágaknak van hagyománya. Véleménye szerint nem rivalizálásra, hanem összefogásra és együttműködésre van szükség, a térség képviselőként erre törekszik a választókerületében. Végezetül azt mondta, hogy „Always teamwork”, vagyis mindig csapatban kell dolgozni.

Dr. Tittmann János kijelentette: a holisztikus világlátás rendszree szerint az egyén a közösségek részét alkotja. Később a frusztrációra, mint zaklatott lelkiállapotra helyezte előadásának fókuszát, amelyet az eltúlzott jelentőségtulajdonítás, az elferdített valóság feltételeihez való alkalmazkodás megkövetelése eredményez.

Dr. Simicskó István szerint a sport mindig lehetőséget ad arra, hogy példaként állítsuk elénk a tisztességesen küzdő sportolókat. Bemutatta továbbá a Honvédelmi Sportszövetséget, mely azt a célt szolgálja, hogy a fiatalok megismerjék önmagukat bizonyos honvédelmi és katonai jellegű sporttevékenység alkalmával.

Megtudtuk, hogy a szövetség már több mint 100 ezer taggal és 454 tagszervezettel rendelkezik. Szó volt továbbá a 2017-ben elindított kadétprogramról is, melyben immár 110 középiskola vesz részt. Utalt arra is, hogy bár még csak három honvédelmi sportközpontot adtak át eddig, a jövőben megyénként, sőt akár járásonként is létezhet egy ilyen intézmény.

A KDNP frakcióvezetője zárásként arról beszélt, hogy ha egy adott ország társadalmát a sport szemüvegén keresztül vizsgáljuk, akkor megtudhatjuk, hogy sportos nemzetről van-e szó, vagy sem.

A konferencia további részében többek között a szerbiai birkózó életről, a dunaszerdahelyi futball és kézilabda csapatokról tartottak előadásokat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!