Legyőzte a PMFC-t, kiharcolta a bennmaradást a Dorogi FC

A Merkantil Bank Liga (NB II) 37. fordulójában a Pécs elleni 3:0-s sikerrel eldőlt, hogy a Dorog a következő évadban is a másodosztályban szerepelhet majd. A hazai csapat teljesítményén látszott, hogy be akarják biztosítani az NB II-es tagságot.

A Nemzeti Sport Online beszámolója szerint már az első játékrész elején fölényben játszott a Dorog, a labdarúgók bizonyára átérezték a találkozó súlyát. Az első igazi hazai helyzethez a 20. percig kellett várni, akkor ugyanis Szerencsi 14 méterről eresztett meg egy lövést és a kapufát találta el.

Természetes pécsi részről is akadtak ígéretes próbálkozások, a 40. percben tumultus alakult ki a dorogi kapu előtt, a védelem végül tisztázni tudott. A szünet után még nagyobb fokozatra kapcsolt a Dorog, a vezetést pedig az 52. percben sikerült megszerezni.

Barna Gergő 17 méterre a kaputól kapott labdát, majd a jobb alsó sarokba lőtt (0:1). Egy perccel később ismét őt játszatták meg a társai és akár duplázhatott is volna, de az ellenfél gárdájának egyik védője szorosan fogta őt, Barna lövése pedig kapu fölé szállt.

Az 55. percben úgy tűnt, hogy egyenlíthet a PMFC, csakhogy közvetlen közelről Rácz és Preklet sem bírta kapuba lőni a labdát. A hajrá még két fontos momentumot tartogatott magában: a 78. percben Girsik hét méterről lőtte ki a bal alsó sarkot, a 89. percben egy baloldali szabadrúgást követően Hajdú Roland talált be.

Bár még egy forduló hátra van a szezonból, a Dorog már nem eshet ki, így némileg nyugodt körülmények között léphetnek pályára a fináléban az ETO FC otthonában.

(Forrás: NSO)

(Kép: Dorogi FC Facebook)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!