Migránsokat szállító kisbuszt kapcsoltak le a rendőrök a Palkovics padnál

Május 18-án, szerdán reggel migránsokat szállító kisbuszt állítottak meg a rendőrök Esztergomban a Nagy Duna sétányon, a Palkovics padnál. A rendőrség tájékoztatása szerint a cseh rendszámú jármű rakterében több mint 20 migráns tartózkodott.

A Dorogi-medence a megyei rendőr-főkapitányságtól megtudta, hogy a helyszínre érkező egyenruhások őrizetbe vették az 1985-ös születésű külföldi embercsempészt.

A police.hu közölte: A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján állították meg Esztergomban a járművet.

A gépkocsiban az ukrán állampolgárságú embercsempészen kívül több mint 20 illegális migráns utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt előállítják. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempésszel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Forrás: Dorogi-medence)

(Kép: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!