Vádat emeltek a süttői kettős gyilkossal szemben

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség minősített emberölés miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. május 16. napján 00 óra 52 percet megelőző időben Süttőn megölte lánytestvérét, valamint sógorát, ezt követően pedig a holttesteket meggyújtotta.

A vádirati tényállás lényege szerint az elmebetegségben szenvedő férfi 2020. május 16-án 00 óra 52 percet megelőző időben nővéréhez és sógorához ment, akik Süttőn egy családi házban laktak. A tudatzavart állapotban lévő vádlott a konyhából magához vett több kést, majd azokkal 36 késszúrással, illetve vágással megölte sógorát, és 15 késszúrással, vágással megölte nővérét.

Mindkét sértett a késszúrások okozta sérülések következtében vesztette életét. Ezt követően a vádlott a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, az ingatlanban benzint locsolt szét és azt meggyújtotta, melynek következtében az ingatlanban tűz keletkezett, amelyben a vádlott is másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán, ezért a mentőszolgálat munkatársai a budapesti Honvédkórházba szállították.

A főügyészség a férfival szemben különös kegyetlenséggel, több személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék rendelje el a kóros elmeállapotú terhelt kényszergyógykezelését.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: police.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!