Változik a forgalmi rend az Aradi vértanúk terén és a Széchenyi téren

Változik a forgalmi és parkolási rend a Széchenyi téren és az Aradi vértanúk terén – közölte Hernádi Ádám polgármester a közösségi oldalán. Többek között erről döntöttek a képviselők a május 19-i testületi ülésen.

Hernádi Ádám tájékoztatása szerint egyre nagyobb gondot jelent a Széchenyi tér és az Aradi vértanúk terének megnövekedett gépjárműforgalma. Annyi jármű halad a két helyszínen, hogy már veszélyeztetik a járókelők biztonságát.

Továbbá azt is meg kell említeni, hogy a forgalom miatt rohamos állagromláshoz figyelhető meg a  Széchenyi tér esetében: a kőburkolat több helyen megsüllyedt, összetöredezett, amely már balesetveszélyes állapotokat eredményez.

„A lakossági bejelentések és a közterület-felügyelet tapasztalatai alapján ma a testület úgy döntött, hogy változik a Széchenyi tér és az Aradi vértanúk terének forgalmi és parkolási rendje. A Széchenyi téren megtiltjuk az gépjárművel végzett áruszállítást, amelyet a jövőben a Lőrinc utca felől vagy a Kapcsolatok Házán keresztül a Kis Duna sétányról kell megoldani kézi erővel” – közölte Hernádi Ádám.

A polgármester tájékoztatása szerint az ingatlantulajdonosok pedig csak abban az esetben kapnak behajtási engedélyt, ha udvarukban rendelkeznek a gépjármű elhelyezésére alkalmas területtel, ahova közvetlen a behajtás után be kell állniuk. Az Aradi vértanúk terére pedig áruszállítási céllal behajtani csak 6 és 9 valamint 15 és 20 óra között lehet.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala)

(Kép: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!