Elhunyt Duró József, a Dorogi FC korábbi játékosa és edzője

55 éves korában elhunyt Duró József, klubunk korábbi labdarúgója. A 21-szeres válogatott játékos 1992 és 1996 között futballozott a Budapest Honvédban, s rögtön első kispesti évében magyar bajnoki címet ünnepelhetett – közölte május 22-én, vasárnap a fővárosi futballklub a hivatalos oldalán.

A berettyóújfalusi születésű Duró József 1985-ben a Debreceni MVSC csapatánál kezdte profi pályafutását, majd a Vasas SC, a Siófoki Bányász és a Kispest Honvéd mezét öltötte magára. Az 1996-97-es idényben az izraeli Bnei Yehuda Tel Aviv-nél légióskodott, majd hazatért és a BVSC-hez szerződött.

Az egykori válogatott játékos nagy névként igazolt 2000-ben az éppen másodosztályú Dorogi FC-hez és három éven át erősítette a csapatot. Pályafutása befejezését követően visszatért Dorogra, ugyanis 2009-től 2011. január 7-ig ő volt az edzője az NB III-as alakulatnak.

Sőt, ha kellett a bukdácsoló csapatot játékosként is segítette, így fordult elő, hogy a 2009/2010-es szezonban egyszer kezdőként és kétszer csereként pályára is lépett, míg a következő szezonban egyszer a kispadon ült, mint játékos, egyszer pedig csereként be is állt.

Játszott például a 2009.11.07-i Dorog-Újpest B (1:4)-es találkozón is, melyről fentmaradt egy videó: a felvételen 14-es mezben látható Duró József.

Duró József 21 alkalommal játszott a magyar válogatottban, gólt nem szerzett. Edzőként Tiszafüreden, Vecsésen és Debrecenben is megfordult. Nyugodjon békében!

(Forrás: Hídlap/honvedfc.hu/Wikipédia)

(Kép: Wikipédia)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!