Vádat emeltek azzal a tokodi nővel szemben, aki leszúrta a férjét

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2020. április 19-én tokodi otthonukban szíven szúrta a férjét. A Tatabányai Törvényszék a mai napon ítéletet hozott az ügyben.

A vádirati tényállás lényege szerint az ittas állapotban lévő nő 2020. április 19-én a délutáni órákban tokodi lakóhelyükön előzetes szóváltást követően egy 8,5 cm pengehosszúságú késsel, nagy erővel szívtájékon szúrta a szintén ittas állapotban lévő férjét. A sértett a szakszerű orvosi ellátás ellenére a szúrás következtében a helyszínen életét vesztette.

A vádlottat korábban az Esztergomi Járásbíróság 2007. április 25-én jogerős ítéletével súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéleti tényállás lényege szerint a vádlott ekkor az ittas állapotban lévő fiának a mellkasát és a vállát szúrta meg egy 9,5 cm-es pengehosszúságú késsel.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a nővel szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. A Tatabányai Törvényszék az ügyészi indítvány szerint mondta ki bűnösnek a vádlottat és vele szemben nyolc év börtönbüntetést szabott ki, továbbá nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, súlyosításért jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője felmentéséért, illetve enyhítésért jelentett be jogorvoslatot a döntés ellen.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: awerenessng.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!