Május végéig hosszabbították meg a MERJ! művészeti pályázatot

Május 31-ig hosszabbította meg az AlterEgom Egyesület első művészeti pályázatát, melynek témája: Esztergom jövője. A MERJ! - avagy „Művészek Esztergoma: Rendhagyó Jövőképek” pályázatra grafikákat és prózákat is várnak.

Várszegi Balázs, a szervezet elnöke elmondta, hogy egyesületük a kezdetek óta igyekszik kulturális programokkal színesíteni Esztergom életét és az idő előrehaladtával úgy látják, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik erre. A márciusban meghirdetett Merj! pályázatuk témája Esztergom jövője, mely kapcsán mindannyiunknak vannak gondolatai, elképzelései, ezért úgy gondolták, hogy a felhívással széleskörben sikerül elérniük a helyieket és a környékbelieket is.

„A jövő mindig fontos témája a művészeti alkotásoknak, ezt párosítva városunkkal, izgalmas pályázati munkákra számítunk, ezért bíztatunk minden érdeklődőt, hogy merjenek alkotni!” – tette hozzá.

A pályázaton részt vehet minden 14. életévét betöltött személy, aki szereti Esztergomot. A szervezők buzdítanak minden lelkes helyi alkotót a jelentkezésre, legyen akár profi, akár amatőr művész. A grafika kategóriában festményeket, rajzokat, online grafikákat, egyéb vizuális jellegű alkotásokat várnak. A Próza kategóriában olyan műveket fogadnak el, melyek szóközökkel együtt maximum 5000 karakter terjedelmű írások.

A pályaműveket az info@alteregom.hu címre várják. Annál a műnél, amit az alkotó nem tud egy az egyben online beküldeni (pl. festmény, rajz), ott az alkotásról készült fotót is elfogadják.

Fontos, hogy a mű címét, alkotó nevét fel kell tüntetni. Az értékelésig az alkotók személyes adatait bizalmasan kezelik, a zsűri sem kapja meg ezeket az információkat.

Eredetileg április 30-ig szólt a pályázat, de a szervezők kitolták a határidőt május végéig, így a tervek szerint még több érdeklődő nevezhet be a pályázatra. Az eredményhirdetés a Tár-lak Szalon kiállításmegnyitóján lesz majd:

A zsűri tagjai:

Grafika: Andráskó Péter festőművész; Brassai Gabriella festőművész, képzőművész; Kovács Ildikó – rajztanár.  Próza: Forgács Péter író, tanár; Horváth Dániel író, tanár; Schmöltz Margit író, könyvtárigazgató.

Díjak, Díjazottak: az első helyezettek a grafika és a próza kategóriában – fejenként tízezer forint értékű különleges ajándékcsomag a BorYou és az Ettore Cukrászda és Falatozó jóvoltából. A második, harmadik helyezettek, illetve egy-egy közönségdíjas – értékes ajándékutalvány a Kroki Papír – Kreatív üzlet és a Spejz Esztergom jóvoltából. A fenti díjazottak és egyéb, zsűri által kiválasztott műveket kiállítják majd a Tár-Lak Szalonban.

Várszegi Balázs végezetül elmondta: természetesen bíznak abban, hogy a pályázókkal a jövőben is fennmarad a kapcsolat, így a jövőbeli programjaikat is szívesen ajánlják majd nekik, akik pedig komolyabb érdeklődést mutatnak az egyesületük iránt, velük szívesen folytatják a közös munkát.

„Azt reméljük pályázati felhívásunktól, hogy Esztergom jövője többeket alkotásra inspirál, melyeket eljuttatnak hozzánk prózai és grafikai művek formájában. A pályaműveknek köszönhetően pedig egyre több helyi és környékbeli lakos Esztergomról alkotott jövőképét ismerhetjük meg” – vélekedett az elnök.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!