Rétvári: Magyarország támadói a legalapvetőbb tényeket sem ismerik

Talán nem túl magas elvárás egy EP képviselőtől, hogy ismerje a saját működésére vonatkozó szabályokat. Aki ezt sem tudja megugrani, az ne oktasson ki demokratikusan megválasztott kormányokat a demokráciából! – írta Rétvári Bence közösségi oldalán, reagálva a Magyarországot ért támadásra.

A Fidesz-KDNP térségi országgyűlési képviselője közölte: Daniel Freund német baloldali, zöldpárti képviselő levelet írt Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének, hogy ne engedjék részt venni Orbán Viktort az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács ülésén.

Levelében Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 10. cikk (2) bekezdésére hivatkozik. Csakhogy itt jön a bökkenő: ebben a szerződésben nincs (2) bekezdése a 10. cikknek. Tehát az EP képviselő egy nem létező szerződési szakaszra hivatkozva akarja korlátozni Magyarország részvételét az EU-s döntéshozatalban.

Rétvári Bence szerint ez is mutatja, hogy Magyarország támadói a legalapvetőbb tényekkel sincsenek tisztában. Azt már „megszoktuk” tőlük, hogy a magyarországi tényekkel nincsenek tisztában, de az már új szint, hogy az EU saját legalapvetőbb dokumentumait se ismerik. Tehát a tények és EU-s jogszabályok ismerete nélkül akarják az EU-s szabályokat betartó Magyarországot büntetni a balos politikusok.

„Napnál világosabb tehát, hogy nem a – nem létező – szabályok betartásával van gond, hanem azzal, hogy az emberek nem balliberális, hanem nemzeti kormányt választottak egyhuzamban immár negyedszerre.” – tette hozzá.

(Forrás: Rétvári Bence közösségi oldala)

(Borítókép: MTI/Illyés Tibor)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!