Esztergomi szórakozóhelyeket ellenőriztek a rendőrök

A rendőrök május 28-án este több szórakozóhelyet és járművet is ellenőriztek Esztergomban. Az akció középpontjában a szórakozóhelyek, és azok környezetének a közbiztonsági ellenőrzése állt – írja a police.hu.

A rendőri kontroll eredményéül, 4 körözött személyt sikerült az egyenruhásoknak elfogni, akik a korábban kiszabott pénzbírságot, a törvényes határidőn belül nem fizették meg.

A közbiztonság, a közrend fenntartása mellett az ellenőrzés során nagy hangsúlyt kapott a közlekedésbiztonság javítása. A járőrök három esetben intézkedtek előzési szabályokat, öt esetben elsőbbségi szabályokat megsértő járművezetőkkel szemben, további egy főt vontak intézkedés alá, mivel a jármű műszaki feltételei nem feleltek meg a jogszabályban előírt elvárásoknak.

A sofőrök részére helyszíni bírság került kiszabásra. Egy fővel szemben szabálysértési eljárás lett kezdeményezve, mivel a járművezető a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta. A nyári turisztikai idény megindulásával, az idegenforgalmilag sűrűn látogatott helyszíneken a jövőben is ellenőrzésekre kell számítani.

(Forrás: police.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!