Használt napszemüvegeket gyűjtenek Párkányban

2022. június 15-ig adhatják le az érdeklődők a felesleges, de még jó állapotban lévő szemüvegeket, melyeket újra fognak hasznosítani – olvasható a felhívás a Párkányi Városi Hivatal Facebook oldalán. A gyűjtődoboz az intézmény előcsarnokában található.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint Párkány városa együttműködő partnere a Lions Club International szervezetnek a „Lions Recycle for Sight“ programjuk népszerűsítésében.  A Lions Club egy több fiókteleppel rendelkező nemzetközi szervezet, mely összegyűjti és felújítja a megkímélt szemüvegeket, és a fejlődő országokban élő látássérült embereknek adja át.

A hivatalban sértetlen és használható dioptriás és napszemüvegeket gyűjtenek, de nem fogadják el a szemüveglencsét és a szemüvegtokot. 

„Ha van otthon felesleges szemüvege és jó célra szeretné felajánlani, akkor ez egy megfelelő mód arra, hogy támogassa a gyűjtést és segítsen másokon. Tegye lehetővé, hogy a gyerekek olvassanak és tanuljanak. Segítsen a felnőtteknek megélhetésük biztosításában. Ajándékozza el használt és felesleges szemüvegét, segítsen, hogy mások is jobban lássanak” – olvasható a felhívásban.

(Forrás és kép: Párkányi Városi Hivatal)

(Borítókép: Pixabay)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!