Horgászegyesületek tisztségviselői versenyeztek a nyergesújfalui tavaknál

Június 4-én, szombaton tartotta meg a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) a Viscosa Horgász és Környezetvédő Egyesület kezelésében lévő Téglagyári horgásztavaknál a Tisztségviselők Megyei Horgász Csapatbajnokságát, melyen esztergomi siker született.

A KEMHESZ beszámolója szerint a rendezvény házigazdája gyönyörű, rendezett környezetet teremtett a versenyre, ahol szitáló, majd időnként megeredő eső fogadta a résztvevőket. A versenyen a tisztségviselők összesen 43 kilogramm halat fogtak, sajnos kilenc csapat haltartója üres maradt.

A mérlegelés után a zsákmány visszakerült a vízbe. A verseny nemcsak a halfogásról szólt. Az egyesületi vezetők itt megoszthatták problémáikat egymással és a megyei szövetség vezetőivel.

 Az első 5 helyezett egyesület míves kupát kapott díjként. A versenyen minden résztvevő csapat ajándékot kapott a megyei szövetség és a VISCOSA Horgász és Környezetvédő Egyesület jóvoltából.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt, a KEMHESZ ügyvezető elnöke köszöntötte a jelenlévőket, egyúttal örömét fejezte ki, hogy 25 csapat nevezett be a versenybe. Méltatta a házigazda szervezetet, majd Zoltai Dániel elnök, illetve Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője szerény ajándékkal köszönte meg Kovács Zsoltnak, a Viscosa Horgász és Környezetvédő Egyesület elnökének, illetve segítőinek a munkáját.

Erős Gábor a helyszínen elmondta, hogy nagy összetartás jellemzi a horgásztársadalmat. Emlékeztetett, hogy a május 29-i, gyereknapi versenyen – melyet a Sódergödör nevű, népszerű horgászhelyen rendeztek meg – mintegy száz gyermek ragadott pecabotot. Mindezt annak fényében is kifejezetten jónak tartja hogy a fiatalok ma inkább az e-sport világában „töltik” szabadidejüket.

Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke megköszönte a horgászoknak, hogy a pandémia alatt jelesre vizsgázott a közösség, nagyon kevés kirívó eset történt, mindenki példásan helyt állt. A díjakat és elismeréseket Erős Gábor, Zoltai Dániel és Osvald Zsolt adta át.

Eredmények:

1. Vasas Horgász Egyesület Esztergom, (Csöregi Ferenc, Tercsinecz Milán)

2. Ölbő-tavi Aranyhal Horgász Egyesület Bábolna , (Dr. Lőrik Marcell, Dr. Lőrik Lambert)

3. Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesülete, (Benczik Attila, Horváth József

4. Táti Horgász és Környezetvédő Egyesület, (Házenbeck Norbert, Drahos Roland)

5. Kassák Klub KSE Komárom, (Szűcs Gábor, Dobai Béla)

A KEMHESZ tájékoztatása szerint növekszik Magyarországon a regisztrált horgászok száma, a tavalyi 700 ezerről idén már 800 ezerre gyarapodott a létszám. Közülük mintegy 600 ezer horgász vált ki minden évben állami jegyet és valamilyen területi jegyet, a hivatásos halőrök száma pedig 1200-ra emelkedett.

A horgásztársadalom bővülésében közrejátszik, a kedvező törvényi szabályozás – amely megtiltotta a halászatot -; a tudatos halgazdálkodás, az egyre nagyobb léptékű állami- és szövetségi haltelepítések; és a koronavírus-járvány is, amely összességében jó hatással volt a horgászok számának alakulására – hangzott el a versenyen.

(Forrás és kép: KEMHESZ/Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!