Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott Suzuki Oszamu

„A Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adta át Suzuki Oszamunak, a Suzuki Motor Corporation elnökének Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök. Szívből gratulálok Esztergom Megyei Jogú Város díszpolgárának!” – közölte közösségi oldalán Hernádi Ádám.

Esztergom polgármestere is részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Novák Katalin, valamint Orbán Viktor mellett azon az eseményen, melyen rangos elismerésben részesült Suzuki Oszamu.

Az MTI tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kitüntetettet méltató beszédében elmondta: Szuzuki Oszamu hazánk nagy barátja, erős szövetségesünk a Magyarország és Japán közötti gazdasági együttműködés folyamatos fejlesztésében, aki munkája során a magyarok jó hírnevét viszi az egész világon.

A Suzuki akkor döntött magyarországi beruházásáról, amikor egy ilyen döntéshez rendkívüli bátorság és nagyon sok megelőlegzett bizalom volt szükséges; mindez a kommunista diktatúrából menekülő Magyarország számára felbecsülhetetlen értéket jelentett – mondta Szijjártó Péter. Hozzátette: a Suzukinak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy hazánk mára az európai autóipar egyik éllovasa lett, és az Esztergomban évről évre növekvő termelési számok hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország immár a világon a 16. legtöbb autót exportálja egy évben.

A Magyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. A cég partnereinek, beszállítóinak, valamint a 78 tagú országos márkakereskedői hálózatának köszönhetően hozzávetőlegesen 10.000 munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá. Az esztergomi gyár 1992 októberében kezdte meg a termelést. Itt készülnek – immár hibrid változatban is – a Vitara és az új S-CROSS modellek. A vállalat olyan távoli országokba is szállít, mint Mexikó, Új-Zéland vagy Japán. A hazai és nemzetközi piacra készülő gépjárművek gyártásán kívül a társaság importált Suzuki gépkocsik, motorkerékpárok és hajómotorok értékesítésével is foglalkozik. A vállalat a 2020-as adatok alapján az ország 12. legnagyobb árbevételű cége.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala/MTI)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!