Zebegény és Nagymaros között sárlavina zúdult a sínekre és a 12-es útra

Nagymaros és Szob közötti vasútvonalra sárlavina zúdult le a hegyoldalból, a vonatok nem közlekedhetnek – közölte a MÁVINFORM. A történelem két év után ismétli önmagát, akkor hosszú ideig eltartott a kárelhárítás.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a Budapest–Szob vonalon a vonatok csak Nagymarosig közlekednek és onnan indulnak vissza a Nyugati pályaudvarra. A MÁV-START pótlóbuszos közlekedést szervez, melyek Kismaros–Szob között Kóspallag–Márianosztra útirányon át közlekednek.

A pótlóbuszok nem érintik Nagymaros-Visegrád, Nagymaros, Dömösi átkelés, Zebegény, Szob alsó állomásokat és megállóhelyeket. A buszok 30-40 perc többletmenetidővel közlekednek. Sem vonatközlekedést, sem pótlóbuszos közlekedést nem tud biztosítani a MÁV Dömösi átkelés, Zebegény, Szob alsó között.

A vonalon közlekedő, Szob, Párkány határállomáson ki- és belép nemzetközi vonatok kerülő útirányon történő közlekedésének szervezése folyamatban van. A Nyugati pályaudvarról Prágába 15:40-kor induló 272-es Metropolitan EC vonat kerülő útvonalon Komárom érintésével közlekedtek.

A történtekről a 0627.hu is beszámolt. Továbbá a portál arról is írt, hogy nemcsak a sínekre, hanem a 12-es útra is sárlavina zúdult, Nagymaros és zebegény között kövek, faágak borítják az úttestet. Kerülni Márianosztra-Kóspallag felé lehet.

(Forrás: MÁVINFORM)

(Kép: 0627.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!