Levendulaszüretet tartottak Kesztölcön

Június 11-én, szombaton kezdődött el a levendulaszüret a kesztölci Pálos Gyógynövénykertben. A helyszínre Erős Gábor, Esztergom térségének országgyűlési képviselője is kilátogatott, aki szintén szedett egy csokornyi virágot.

A helyszínen Kara József Zoltán, a Kesztölci Gasztro- és Borkultúráért Egyesület elnöke, illetve Szivek Péter, a kesztölci Szivek Pince borásza fogadta az érdeklődőket. Természetesen a legtöbben a levendula miatt érkeztek, ám voltak olyanok is, akik kakukkfüvet, borsikafüvet és zsályát is vittek haza magukkal. Az akció ingyenes volt, de többen kisebb-nagyobb összegekkel hozzájárultak a kert akcióhoz.

Erős Gábor a közösségi oldalán felidézte, hogy a gyógynövénykertet a pálos szerzetesekkel együttműködve 2016-ban alapította a Kesztölci Gasztronómiáért és Borkultúráért Egyesület (Borklub).

„Kesztölcön a Borklub őrzi és ápolja Pálos gyógynövény termesztés hagyományát. Az itt elterülő Pálos gyógy -és fűszernövénykertben- melyben a tájegység régi, hagyományos gyümölcsfajtái is helyet kapnak – a fontosabb gyógy- és fűszernövények bemutatásával,sokféle felhasználhatóságuk megismertetésével szeretnék felidézni a régi kolostori kultúra egy kis szeletét és az egykori szerzetesek tevékeny életét. Hajrá Kesztölc! Hajrá Borklub!” – tette hozzá.

(Forrás és kép: Hídlap/Erős Gábor közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!