Újabb részletek derültek ki az esztergomi árvízvédelmi fejlesztésről

Többek közt több mint 7 kilométeren épül árvízvédelmi mű az A-Híd és a Colas kivitelezésében Esztergomnál – írja a Magyar Építők. A portál részleteket közölt a város legjobban várt projektjéről.

A Magyar Építők uniós közbeszerzési értesítő kapcsán közölte: az A-Híd Építő Zrt. és a Colas Alterra Építőipari Zrt. kivitelezi Esztergom árvízvédelmi fejlesztésének I. ütemét.

„A szerződéses értéken nettó 22,395 milliárd forintos beruházás hirdetménye a szóban forgó vízi létesítmények tervezési, engedélyeztetési és kivitelezési feladatait egyaránt részletesen előírja a nyertesek számára” – írják.

A szakmai portál részletezi, hogy 7337 méter hosszú árvízvédelmi védmű létesül: ebből 5877 méter lesz árvízvédelmi töltés, a maradék szakaszon parapetfal, vagy támfal épül majd.

„Az adatok alapján az árvízvédelmi védmű építése érinti Esztergomban többek közt a Mindszenty teret, a Prímás sziget szigetcsúcsát, továbbá a Prímás sziget és a Mária-Valéria híd közötti szakaszt, valamint a Mária-Valéria híd és a Mahart-állomás közötti szakaszt” – olvasható a magyarepitok.hu-n.

A grandiózus beruházás emellett több részfeladatból áll össze. Például a Prímás-sziget csúcsánál mellékág beeresztő műtárgyat alakítanak ki, a Kenyérmezei-patak jobb partján is megvalósul az árvízvédelmi fejlesztés.

Átépítik az esztergomi vízmércét, de zajlanak majd bekötőúttal, parkolóval és közmű kivitelezéssel kapcsolatos munkálatok az esztergomi gátőrháznál is. A projekt részét képezik egyébként különböző mederbeavatkozások, lefolyásjavító intézkedések, természetvédelmi kompenzáció, illetve a kapcsolódó városi fejlesztési feladatok elvégzése is.

(Forrás: magyarepitok.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!