Rendszeresen megalázta és felpofozta feleségét egy esztergomi férfi

Jogerősen félmillió forint pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki esztergomi lakásukban rendszeresen szidalmazta, megalázta és felpofozta feleségét. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott és a sértett házassága 2020. őszére megromlott, gyakorivá vált közöttük a veszekedés, ennek során a férfi kiabált a feleségével, az esztergomi lakásukban tárgyakat dobált, trágár szavakkal illette a sértettet, őt becsületsértő módon szidalmazta. A házasfelek kapcsolata úgy elmérgesedett, hogy 2021. januárban két veszekedés során a férfi pofon ütötte a nőt.

A sértett 2021. április 4-én a konyhában tésztát főzött, amikor a férfi ismét veszekedett vele, a tésztaszűrőt az abban lévő éppen leszűrt forró tésztával együtt megragadta, és a nő arcához dobta, azért, hogy őt megalázza. Ezt követően a sértett már csak aludni járt haza a gyermekekkel a közös lakásba, napközben az édesanyjánál tartózkodott.

A férfi 2021. április 17-én is veszekedett a nővel, a lakás folyosóján a nyakánál és a karjánál megragadta, betolta a szobába, miközben követelte, hogy a sértett adja neki oda a telefonját, hogy annak tartalmát megnézhesse. A férfi kikapta a sértett telefonját a kezéből, majd azt földhöz vágta, emiatt a telefon képernyője összetört, majd jobb kézzel tenyérrel arcon ütötte a sértettet.

A sértett 2021. április 22-én gépkocsival érkezett haza, a férfi a lakótömb előtt várta, és számonkérte, hogy a sértett miért nem érkezett haza korábban, majd szidalmazta és amint a sértett kiszállt a gépkocsiból, annak ajtaját rácsapta. A sértett aznap az édesanyjánál aludt a gyermekekkel. A vádlott 2021. április 24-én és a sértett a gyermekekkel a napot máshol töltötte, este néhány holmiért mentek csak haza, ekkor a vádlott megint veszekedett vele, azzal fenyegette, hogy egy késsel kiszúrja a gépkocsi kerekeit, majd megragadta a sértettet a kabátjánál, és ki akarta lökni a lakásból. A bíróság kimondta, hogy a vádlott a magatartásával elkövette becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettét, és ezért pénzbírsággal sújtotta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján, az Esztergomi Járásbíróság jogerős végzésében 500.000 Ft pénzbírsággal sújtotta a férfit.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!