Hetvenedik születésnapja alkalmából szentmisével köszöntötték Erdő Péter bíborost

Hálaadó szentmisén köszöntötték az Esztergomi Bazilikában június 22-én Erdő Péter bíboros, prímást hetvenedik születésnapja alkalmából – írja az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a Facebook oldalán.

A beszámoló szerint Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke köszöntőjében felidézte, hogy Erdő Péter tíz éven át vezette a testületet, az egy évtized alatt megtapasztalták és ma is érzik a bíboros készségét, mellyel kész segíteni a közösség munkáját.

Az evangéliumot követő homíliát Süllei László, érseki általános helynök, kanonok mondta el, aki a főpásztor egyházvezetői munkássága mellett kiemelte Erdő Péter jogászi, illetve teológiai alkotó tevékenységét is. Utóbbi révén a kánonjogász hallgatók generációi számára szolgált útmutatásul.

Az ünnepi eseményen jelen voltak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei papjai, munkatársai, valamint a magyar politikai és közélet több képviselője is. Helyet foglalt a padsorokban Áder János korábbi köztársasági elnök, Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, prof. dr. Kásler Miklós, korábbi emberi erőforrás miniszter és Hernádi Ádám polgármester, illetve Soltész Miklós Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is.

Süllei László a mise végén egy könyvet adott át a bíborosnak, amelybe a vele kapcsolatban állók személyes történeteit, gratulációit, munkásságának jelentős eseményeit felidéző fényképeket gyűjtötték össze.

Az ünnepség ezután a Prímás Pincében folytatódott, ahol többen is ajándékokkal lepték meg az esztergom-budapesti érseket, majd miután megérkezett a torta, Semjén Zsolt méltatta Erdő Péter munkásságát.

(Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye/MTI)

(Képek: Mudrák Attila/Főegyházmegye, illetve MTI/Kovács Attila)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!