Dühbe gurult, kerti törpével, vasvillával és lapátnyéllel rongálta meg volt élettársa autóit

Pénzbüntetést kapott az a nő, aki féltékenységből kerti törpével, vasvillával és lapátnyéllel rongálta meg volt élettársa autóit Esztergomban. Az elkövető valamennyi kárt megtérítette a sértetti képviselő részére.

A vádirat szerint az elkövető és a férfi több évtizeden át éltek élettársi kapcsolatban, amelyből közös gyermekeik is születtek. Az élettársi viszony azonban megromlott, a férfi új párkapcsolatot létesített, amit a nő nem tudott feldolgozni.

A férfi két olyan gazdasági társaság képviselője, amelyek tulajdonát képezi a személygépkocsi és a tehergépkocsi.

Az elkövető féltékenysége miatt 2021. június 15-én az Esztergomban leállított személygépkocsi motorházának tetejét egy kerti törpével megrongálta, a szélvédőjét betörte, ezzel összesen 506.224 Ft. kárt okozott.

A nő 2021. szeptember 10-én Esztergomban ismét megrongálta a személygépkocsit oly módon, hogy a gépkocsi első szélvédőjét vasvillával betörte, a motorháztetőt és a kocsi bal oldalát megszúrta és összekarcolta, ezzel összesen 925.983 Ft. kárt okozott.

Az elkövető 2021. június 16-án Esztergomban a tehergépkocsi szélvédőjét és vezető oldali ablakát egy lapátnyéllel betörte, valamint letörte mindkét visszapillantó tükröt is, ezzel összesen 365.687 Ft.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nővel szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a vasvillát, mint az elkövetés eszközét kobozza el.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Fotók: police.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!