Bringapályát és játszóteret adtak át Táton

Június 29-én, felavatták a táti Csokonai Mihály utcában épített pumptrack pályát, illetve a közvetlenül mellette lévő új játszóteret. A beruházás 80 millió forint belügyminisztériumi támogatásból, illetve az önkormányzat 10 millió forintos saját költségéből valósult meg.

Az ünnepségen Turi Lajos polgármester köszöntötte Erős Gábort, a térség országgyűlési képviselőjét, Romanek Etelkát, a megyei közgyűlés alelnökét, Debreczeni István rendőr ezredest, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetőjét, Khéner Lászlót, az MLSZ megyei igazgatóját, Szőcs László plébánost, Bánhidi László tokodi polgármestert, valamint a település díszpolgárait.

Turi Lajos beszédét azzal kezdte, hogy egy városi címet meg lehet szerezni, de nem ér semmit, ha nincs mögötte tartalom. Szerencsére Táton a civil szervezetek aktívak, őrzik a hagyományokat és a közösségi terek is folyamatosan bővülnek.

„Egy játszótér, egy park átadásának mindenki örül. A mostani fiatalokat az elektronika világa beszorítja a négy fal közé, így a közösségi terek egyik jelentősége, hogy kicsalogassa őket és testi-lelki fejlődésükhöz is hozzájáruljon” – mondta, majd hozzátette, hogy ez a pálya a kerékpárosok mellett a rollereseknek, gördeszkásoknak és görkorcsolyásoknak is helyet adhat.

Külön megköszönte dr. Völner Pálnak, a térség korábbi országgyűlési képviselőjének, hogy kijárta a projektet a minisztériumnál és méltatta azokat, akik valamilyen módon részt vettek a projekt tervezésében és megvalósításában.

Erős Gábor ismertette, hogy Tarján, Esztergom és Dorog után immár a negyedik helyszínen avatnak bringapályát a választókerületében. Úgy véli, ezek a létesítmények kifejezetten fontosak manapság, hiszen a fiatalok egyre inkább az e-sport világában töltik a szabadidejüket, ugyanakkor a bringaparkkal olyan feltételeket teremtettek meg, mellyel akár ki lehet csalni a szabadba őket. Végül mindenkinek balesetmentes időtöltést kívánt.

A beszédek után Szőcs László plébános atya megáldotta a létesítményeket és mindazokat, akik támogatták, elkészítették és használni fogják a pályákat. Azt mondta: „ez a tér legyen a közösség építésnek és a találkozásnak a helye”.

Az ünnepség végén Erős Gábor, Romanek Etelka, majd Turi Lajos átvágta a szalagot, majd a Tátika bisztróban állófogadást tartottak, ahol a megyei közgyűlés alelnöke mondott pohárköszöntőt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!