Visszavonul az edzősködéstől Osvald Zsolt

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

„Drága Barátaim, Kedves Ismerőseim! Sok találgatás van mostanában velem kapcsolatban és itt az edzői munkámra gondolok! Elejét veszem ennek, és akit egyáltalán érdekel annak elmondom, befejezem edzői tevékenységemet! Szögre akasztom a sípot!!” – búcsúzott el a Facebookon Osvald Zsolt.

A megyei labdarúgó másodosztályban szereplő Pilismaróti SC vezetőedzője – aki az elmúlt szezonba a felnőtt csapattal harmadik, míg az U-19-es gárdával ötödik helyen zárt – gyakorlatilag ott hagyja abba, ahol évtizedekkel ezelőtt elkezdte.

„Aki egy kicsit is ismer, tudja milyen nehéz döntés volt ez a részemről! Pontosan 37 évig edzősködtem, 1985 nyarán kezdtem Pilismaróton serdülőkkel. 20 év Maróton, többször közben Dömös és Visegrád is. Majd Esztergom, Tát, Franka és vissza az utolsó 7 év Pilismarót. Mindenhol szerettem, de az igazi nekem Marót. Összesen 27 év, mindig több csapat egyszerre!!” – ismertette.

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője (balra) és Osvald Zsolt a 2022-es pilismaróti disznótoron

Osvald Zsolt kellően őszinte bejegyzésében azt is megírta, hogy az edzősködés rengeteg időt igényel, emiatt lassan négy évtizede nincsen olyan szabad hétvégéje, amikor a családjával lehet.

„Elég volt! Nehéz, egész embert igénylő munkám van, itt is szervezés, gyerekek, emberek. Hátralévő időm minden szabad percét a családdal, az 5 unokámmal, a Dunával szeretném tölteni. Apukám remélem így is büszke rám, próbáltam neki megfelelni, persze olyan játékos sem és edző sem lettem mint Ő. Nehéz is lett volna. Nem is tartom nagy edzőnek magam, inkább csak szeretem az embereket, talán tudok közösséget teremteni. Ez minden!” – tette hozzá.

Osvald Zsolt számára a több mint 2200 bajnoki meccs adott némi rutint, emellett elvégezte szinte az összes edzői szintet és iskolát.

„Egyébként mintha egy kicsit el is fáradtam volna, de talán 60 évesen ez előfordul! A végén szeretném meköszönni a feleségemnek a sok türelmet, kitartást, támogatást, nem sokan bírták volna ezt. Persze Maróti lány. Köszönöm szépen aki drukkolt nekem és elnézést kérek mindenkitől akit esetleg megbántottam. A labda a foci a lábtenisz azért örökre megmarad” – jelentette ki.

(Forrás: Osvald Zsolt közösségi oldala)

(Képek: beküldött fotók, a borítóképen balra látható Osvald Zsolt)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!