Karcagi Pál lett a lábatlani futballcsapat edzője

„Kedves Focirajongók! A 22/23-as évadtól a Lábatlani ESE felnőtt csapat edzője Karcagi Pál. A volt osztrák negyedosztályú, és magyar NB III-as játékos, aki edzőként a Sárisáp és Dorog NB III-as csapatát is irányította, csatlakozik egyesületünkhöz” – olvasható a klub Facebook oldalán.

Az egyesület elnöke, dr. Csizmaia István nemrégiben értekelte az elmúlt 2021/22-es szezont. Elmondása szerint a 96 éves klub labdarúgó szakosztálya az egyik legnehezebb évadon van túl.

„Tavaly nyáron elkezdtük a városhoz méltó csapat újjáépítését (füvesítettünk, a kiszáradt pályát bezöldítettük, a hepe-hupákat kiegyengedtük). Új igazolások érkeztek a csapathoz, erősítve a megye III-ból feljutott csapatunkat. A nyári hatékony felkészülésnek meg lett az eredménye az első két fordulóban, 2 meccsen 6 pontot szerzett csapatunk. Közben az utánpótlás edzést megszerveztük, 4 korosztályban tudtunk indítani csapatot” – ismertette.

Az elnök szerint szeptember hónapban viszont a vezető váltás körüli bizonytalanság mindent áthatott, bosszantó vereségek követték egymást, majd nagy nehezen, Teller Péter polgármester segítségével nem veszett kárba kezdeti erőfeszítésük és támogatásával folytathatták az útjukat.

„Idő kellett, mire motivációnk visszatért, de az őszi szezont 24 ponttal zártuk stabil középcsapatként. A téli futsal bajnokságban megnyertük az épülő labdarúgó csapat első díját. Egy nagyon szép 2. helyet szereztünk meg, erős ellenszélben! Majd a teqball bajnokságban a Janusz István, Deme Tamás páros minden megyei csapatot legyőzve elérték a 2. helyet, csak egy profi csapat állította meg őket a döntőben. A téli pihenő időszakban felvontuk zászlónkat, mutatván, hogy kezdjük birtokba venni a létesítményt. Összefogással megépítettük a lelátónkat, hogy nézőink kulturált körülmények között tudjanak szurkolni csapatunknak” – foglalta össze.

Dr. Csizmaia István szerint a tavaszi felkészülés nehezen indult, felnőtt csapatuk edzője rengeteg MLSZ-es elfoglaltsága miatt nem tudott velük lenni (akire büszkék voltak, de érezték a hiányát), a csapat magára maradt a felkészülési időszaktól.

„Egymásban bízva és segítve, nem rezelt be felnőtt csapatunk, ha kellett maguknak szerveztek edzést, mikor régi utánpótlás edzőjük Gindl Géza vagy én nem tudtunk segíteni nekik az edzés levezénylésében. Nagyon elégedett vagyok az idei elért eredményekkel, a szezon kezdetén arról beszéltünk a csapattal, hogy reális elvárás egy stabil bennmaradás 10-12. hely megszerzése egy frissen feljutó csapattól. A 7. hely nagyon szép, az előbb említett körülmények tükrében meg különösen!” – említette.

Az elnöke a jövővel kapcsolatban annyit elárult, hogy a következő szezonban három újabb utánpótlás csapatot indítanak. Az U7-es és U9-es korosztályban a már meglévő mellett plusz egy újabb csapatot neveznek be, és a sikeres toborzásnak hála a 22/23-as szezonban ifjúsági/tartalék csapata is lesz egyesületnek.

Az összefoglaló poszt óta az is kiderült, hogy a felnőtteket Karcagi Pál fogja irányítani. A Lábatlan ESE oldalán azt írják, hogy a klub és az edző célkitűzései összhangban vannak. A következő egy-két évben fel szeretnének jutni a megye I-be, majd a rá következő években a megye élcsapatai közt stabilizálni a lábatlani csapatot.

(Forrás és kép: Lábatlani ESE Facebook)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!