Ismét nagyszabású szemétszedési akció lesz a Palatinus-tónál

Július 23-án, szombaton újra megrendezi a Klímapolitikai Intézet az MCC Feszt előeseményeként a nagyszabású hulladékgyűjtési akcióját. Az önkéntesek 14 órai kezdettel ezúttal is a Palatinus-tó partját tisztíthatják meg a szeméttől.

A Klímapolitikai Intézet összegezte, hogy miért járunk jól azzal, ha csatlakozunk a programhoz. Egyrészt a Dunakanyar és a térség legszebb tavának környezete tisztul meg, másrészt az akció remek hangulatban zajlik. Az előző évben fiatalok és idősek, baráti társaságok és családok is zsákokat ragadtak, és még a legapróbb csikkeket, eldobált flakonokat, sörös dobozokat is felszedték a földről.

Az intézet arra is rámutat, hogy Esztergom szuper hely, így a szemétszedés előtt vagy után városnézésre is mehettek, vagy csobbanhattok egyet a vízben. A legfontosabb pedig, hogy a résztvevők ingyenes bérletet kapnak a július 28-30. közötti II. MCC Fesztre.

Azok, akik regisztrálnak az akcióra, ők részt vehetnek a szemétszedéssel egybekötött kincskereső játékban is, amely alkalmával a legszerencsésebbek még több ajándékban részesülhetnek. A megtisztítandó területen ugyanis három PET-palackposta várja majd szerencsés megtalálóját. A palackpostában elrejtett üzenet felmutatásával többféle ajándékban részesülhetnek a “kincs” megtalálói.

A kincskereső játék során páros belépőt nyerhetünk az Aquaszigetbe, másnak felajánlható MCC Feszt belépő is ütheti a markunkat, de Scruton kávékupon birtokosai is lehetünk. Sőt könyv- vagy egyéb tárgyi ajándékot kaphatunk

A rendezvény mindenki számára nyitott, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs űrlap itt érhető el.

(Forrás: Klímapolitikai Intézet)

(Kép: Pillanatfelvétel a tavalyi akció összefoglaló videójából)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!