Hőségriadó: Esztergomban is osztanak ivóvizet

Az újabb hőségriadóra való tekintettel az esztergomi önkormányzat július 20-23. között ingyen biztosít ivóvizet a város egyes helyszínein – olvasható az esztergom.hu-n. Emellett közzétették, hogy hol találhatók ivókutak a településen.

Az önkormányzat közölte, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2022. július 20-án (szerda) 00.00 órától 2022. július 23-án (szombat) 24.00 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki.

illetékes szervek folyamatosan figyelik az előrejelzési adatokat, melyek alapján a fokozat emeléséről valamint a riasztás meghosszabbításáról is dönthetnek – mely döntésekről honlapunkon tájékozódhatnak (ennek hiányában a riasztás a fenti időpontban automatikusan érvényét veszti).

Az esztergomi önkormányzat vizes ballont helyezett ki a hivatal Széchenyi tér felőli oldalára, valamint az említett időszakban naponta 9-16 óra között vizet osztanak a Lőrinc utcából az Aradi térre vezető átjáróban. Emellett a Széchenyi téren két párakaput is üzembe helyeztek.

A városban több ivókút is található, így frissíthetünk egyet a Szent István térnél, a vár bejáratánál, a Mindszenty hercegprímás tér, a Szent Erzsébet iskolánál, az Aradi vértanúk téri játszótérnél, a Rákóczi téren.

Van ivókút továbbá a Petőfi Sándor utca 31. számnál, a kórházzal szemben lévő parkban, a Damjanich utca 149. számnál, a buszmegálló mellett, Szentgyörgymezőn a játszótérnél, a kerékpárút mellett, a Simor János utcai nyilvános wc-nél, illetve a Prímás-szigeten a kerékpáros ügyességi pályánál is.

(Forrás és kép: esztergom.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!