Két nap múlva elstartol az MCC Feszt

Július 28-án, csütörtökön startol el a II. MCC Feszt, mely tíz helyszínen 6 színpaddal, megannyi szakmai előadással, koncerttel, kiállításokkal is várja az érdeklődőket. A rendezvénnyel kapcsolatban a minap tartottak sajtótájékoztatót Esztergomban.

Szöőr Ádám, a Mathias Corvinus Collegium kommunikációs igazgató-helyettesének a köszöntője után Hernádi Ádám polgármester mondott beszédet. Elhangzott, hogy nagy öröm számukra, hogy a tavalyi, debutáló esztendő után ismét Esztergom adhat otthont a háromnapos fesztiválnak. Azt is mondta, hogy a szervezőkkel együtt úgy kalkulálnak, hogy megnő a 2021-es látogatói szám, így akár ki is lehetne tenni a városban a „megtelt” táblát.

Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója elmondta, mintegy 50 külföldi előadó érkezik a rendezvényre. Elfogadta a meghívást David Coulthard ex-Forma 1-es pilóta, Patrick Deneen amerikai konzervatív politikai filozófus, vagy éppen Richard Florida amerikai várostudományi szakember is. Három miniszter (Csák János, Navracsics Tibor, Szijjártó Péter) is tiszteletét teszi a fesztiválon.

Idén új helyszínként az „MCC-szigetre” is várják az érdeklődőket, ami a Prímás-szigeten belül egy mintegy 10 ezer négyzetméteres elkerített terület lesz. Ott lesz zenei színpad, zöld színpad, utóbbin klímapolitikai kérdéseket boncolgatnak majd, a party arénában hajnalig zajlanak majd a bulik.

A Kis Duna sétány három napra Edu sétánnyá válik, a sátraknál csütörtökön 10 órától várják az érdeklődőket. A sajtótájékoztatótn arra biztattak mindenkit, hogy látogassanak ki a fesztiválra, hiszen maradandó élményekkel fognak gazdagodni.

(Forrás: mccfeszt.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!