Tilos Zebegényben vizet szivattyúzni a patakból

A börzsönyi patakok is megsínylik az aszályos időszakot, a lakosok pedig éppen a kiszáradás által fenyegetett vízfolyásokból próbálják megoldani a kertjük, ingatlanjuk öntözését. Éppen a zebegényi önkormányzat most közölte: tilos vizet kivenni és szivattyúzni a patakból.

„Tisztelt Lakosság! Felhívjuk figyelmüket, hogy a Helyi építési szabályzat 10. § 4. bekezdése értelmében: A természetes és természetközeli állapotú vizes élőhelyen, a természeti értékek fennmaradásához, a természeti rendszerek megóvásához, fenntartásához szükséges ökológiai vízkészletet mesterséges beavatkozással elvonni nem lehet. Fenti szabályzat értelmében a patakból vízkivétel, szivattyúzás tilos! Együttműködésüket köszönjük!” – tették közzé.

Mint ismert, a közelmúltban kiszáradt a Tarna-folyó egy szakasza. A környezetvédők elbontottak egy illegális gátat, hogy a megmaradt víz tovább tudjon folyni. Az építményt egy helyi vállalkozó emelte azért, hogy a duzzasztás után kellő mennyiségű vizet tudjon kiszivattyúzni a mederből.

(Forrás: zebegényi önkormányzat)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!