Szűz Mária mennybevételére emlékeztek Esztergomban

Augusztus 15-én, hétfőn Nagyboldogasszony ünnepén Erdő Péter bíboros celebrált ünnepi szentmisét az esztergomi bazilikában. A Magyar Kurír beszámolója szerint megtelt hívekkel a főszékesegyház.

A főpásztor az evangélium után hangsúlyozta, hogy a mennyben nagy öröm van a mai napon, hiszen Szűz Mária mennybevételét ünnepeljük.

„Örülhet az Atyaisten, mert kedves leányát a dicsőség koronájával koronázza. Örülhet a Fiúisten, mert édesanyját, aki őt méhében hordozta és áldozatos szeretettel nevelte, maga mellé ülteti az örök boldogság királyi székébe. Örülhet a Szentlélek Isten, hiszen Szűz Máriát, akit a Szentlélek mátkájának is nevezünk, teljes fényességében fogadja” – fogalmazott a Főpásztor.

A bíboros kitért a háborúra, a gazdasági nehézségekre, az anyagi és egzisztenciális bizonytalanságra is. Úgy fogalmazott: Isten gondviselő szeretete mellett ugyanis Szűz Mária pártfogolja nemzetünket, családjainkat, egyházunkat is.

Felidézte, hogy Szent István király a Nagyboldogasszonynak ajánlotta föl Magyarországot „mert ennek a kis népnek a megmaradása, fejlődése a történelemben egy olyan csodálatos isteni gondoskodást kíván, mint amilyenre szükség van ahhoz, hogy az ember a test föltámadását és az örök életet vallani tudja”.

(Forrás: Magyar Kurír/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye – sajtóiroda)

(Kép: Magyar Kurír/Mészáros József)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!