Felújították a Garamkövesdet Helembával összekötő 1515-ös út egy szakaszát

Augusztus elején munkagépek lepték el Garamkövesdet, melyről az önkormányzat a közösségi oldalán is tájékoztatták a lakosságot. A szakemberek azóta befejezték a munkát és felújították a községet Helembával összekötő III/1515-ös számú út mintegy 2,1 kilométeres szakaszát.

Az Új Szó még februárban írta meg, hogy a Nyitra megyei képviselő-testület 35. ülésén jóváhagyták azt a jegyzéket, mely azt tartalmazta, hogy 7 millió eurós értékben 30 útszakaszt fognak felújítani ebben az évben.

A portál azt is közzétette, hogy 2022-ben mintegy 45 kilométernyi másod- és harmadrendű utat érint majd kivitelezés Nyitra megye hét járásában. Februárban azt is részletezték, hogy az 588-as úton Köbölkút-Búcs között három kilométernyi útszakaszt érint a projekt, Muzsla és Csúz határában is számíthatunk aszfaltozásra.

A már említett Garamkövesd-Helemba közötti 1515-ös utat érintő munkálatok a közelmúltban be is fejeződtek, a régi burkolat felmarása és az új kopóréteg leterítése után rendezték az útpadkát is és már az útburkolati jeleket is felfestették. A kivitelezés pont jókor történt, mert belátható időn belül átadják a Helemba és Ipolydamásd közötti új hidat, így nagyobb lesz a forgalom is a Garamkövesd-Helemba útvonalon.

(Forrás: Hídlap/Új Szó)

(Képek: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!