Óvodáztatási- és iskoláztatási támogatást igényelhetnek a szülők Pilismaróton

Közzétette a pilismaróti önkormányzat, hogy milyen szempontok alapján jogosultak a családok gyermekeik jogán az óvodáztatási- és iskoláztatási támogatásra a 2022/23-as tanévben – olvasható a település hivatalos oldalán.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a támogatások akkor járnak a gyermek jogán, ha legalább két éve Pilismaróton állandó lakóhellyel rendelkezik, a fiatal életvitelszerűen Pilismaróton él, és az igazolatlan mulasztásainak száma az előző tanévben nem haladta meg a 10 órát.

Ha mindhárom feltételnek megfelelnek, akkor jogosult a támogatásra a gyermeke után a szülő, melyet a polgármesteri hivatalban lehet igényelni. Fontos, hogy a jogosultság fennállása esetén a helyi óvodásnak, iskolásnak nem kell sem az intézményi jogviszonyról, sem pedig az igazolatlan hiányzásról igazolás. Nem helyben járó óvodásnak viszont kell óvodai felvételt igazoló okirat.

Nem helyben tanuló gyermeknél 1-8. osztályig, illetve 16. éves korig nem kell tanulói jogviszony igazolás, csak az igazolatlan hiányzásról kell az iskolától igazolás. 9-12 osztályos tanuló 16 felett kell tanulói jogviszony igazolás és az igazolatlan hiányzás igazolása az iskolától.

(Forrás: pilismarot.asp.lgov.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!