Áldatlan állapotok uralkodtak Nyergesújfaluban a lomtalanítás után

„Köszönhetően sok lakótársunknak és a távolabbról érkező szállítmányoknak, a következő években Nyergesújfalun lomtalanítás NEM LESZ” – közölte az Egy kis Nyerges Facebook oldal, a bejegyzéshez pedig egy fotót is hozzátettek az áldatlan állapotokról.

Azt írják, hogy megpróbálnak alternatív megoldást keresni a szolgáltatóval, mert ennyi autóabroncs, építési hulladék, háztartási gép összeszedése, valamint az ezzel vegyített kommunális hulladék eltakarítása sokba kerül. Emellett lehet, hogy nem lesz egyetlen olyan vállalkozó sem, aki így egyben elviszi a sok szemetet.

„A Hírmondóban és a honlapon világosan behatároltuk a kitehető anyagok körét!

Kérjük, az ingatlan területére, vagy a hulladékudvarba vigyék az el nem szállított lomot! Több esetben tudjuk, ki vitte ki és ezekben a fotókkal bizonyítható esetekben megtesszük a szükséges intézkedéseket. Az visszahordás határideje: csütörtök, szeptember elseje. Szombaton nyitva a hulladékudvar” – ismertették.

Az oldalon azt is írják, hogy a szelektív edényzetek mellett gyakran elhelyezett és más területeken is megjelenő zsákokat, egyéb hulladékot lerakókat (helyieket és nem helyieket) folyamatosan próbálják leleplezni, ezen a hétvégén tizenöt esetben indított eljárást a közterület-felügyelő.

„Mobil kamerákat vásároltunk, és lehet, hogy jó ötlet a teljes település bekamerázása, de tíz- és százmilliók erre nincsenek – és sajnos már másra sem. A bejelentes@nyergesujfalu.hu-ra várunk minden olyan bizonyítékot, ami alkalmas a jelenség visszaszorítására. Egyben köszönet mindenkinek, aki önszántából szemetet gyűjt! Ilyen is van” – tették hozzá.

(Forrás és kép: Egy kis Nyerges Facebook)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!