Megvalósult az energetikai korszerűsítés, átadták a Dobó Katalin Gimnázium épületét

Augusztus 30-án, kedden adták át az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium épületét, melyet mintegy 805 millió forint állami és Európai Uniós támogatásból korszerűsítettek. Az intézmény külső homlokzatát szigetelték, nyílászárókat cseréltek és napelemeket is felszereltek.

Az ünnepségen köszöntötték Erős Gábor országgyűlési képviselőt, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, Hernádi Ádám polgármestert, Muszela Szabolcsot, az Esztergomi Tankerületi Központ igazgatóját, Smiger Andrást, a gimnázium címzetes igazgatóját és Szurdi Gábort, jelenlegi igazgatót.

Popovics György beszédében kiemelte, hogy jó pár évvel ezelőtt ültek le először egyeztetni arról, hogy hogyan valósuljon meg a beruházás. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 685,25 millió forintot ítéltek meg Esztergom számára.

Részletezte, hogy a megyében összesen 4 milliárd 99 millió forintot fordítottak energetikai korszerűsítésre az érintettek, majd rátért a jelenlegi nehéz helyzetre, amikor is ez a beruházás jelentős megtakarításokat eredményezhet a gimnáziumnak.

Hernádi Ádám azt mondta, hogy a 685,25 millió forintnyi forráshoz még 120 millió forint állami támogatás jött hozzá, így meg tudott valósulni a projekt. A felújítás során szigetelték a külső homlokzatot, nyílászárókat cseréltek, modernizálták a fűtési rendszert. A tetőt nemcsak szigetelték, hanem napelemeket is felszereltek rá, ezeken kívül a tornacsarnok légtechnikai rendszerét is fejlesztették. Szó volt arról is, hogy az önkormányzat még hat intézmény korszerűsítését tervezi.

Smiger András felidézte, hogy a munkálatok a tanév során zajlottak le, és bár sokszor lehetetlennek tűnt úgy megszervezni az oktató-nevelő munkát, hogy az ne akadályozza a felújítást, végül minden problémát sikerült áthidalniuk. Méltatta a szülőket és a diákokat, hogy megértőek voltak és hogy nem kaptak tőlük számonkérő üzeneteket.

Szurdi Gábor megköszönte az elvégzett munkát, egyúttal a jelenlévők segítségét kérte abban, hogy a külső után a belső terek is megújulhassanak.

A beszédek után a jelenlévők átvágták a nemzeti színű szalagot, így hivatalosan is lezárták a projektet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!