Rendőrök az iskoláknál Komárom-Esztergom megyében

Rendőrök és polgárőrök segítik a biztonságos közlekedést Komárom-Esztergom megyében az iskolák környékén. A rendőrség azt szeretné, ha minden gyermek épségben érkezne meg a tanintézménybe és a kicsengetést követően otthonába – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Tapasztalat, hogy a gyerekek iskolába és hazafelé menet inkább egymásra figyelnek, mintsem a közlekedés más résztvevőire. Ott, ahol közlekedési lámpa segíti a zebrán való átkelést, könnyebb az iskolások dolga. Azoknál az intézményeknél azonban, ahol nincs lámpás irányítás, nagyobb a balesetveszély. Ezeknél a gyalogátkelőhelyeknél lesznek jelen rendőrök és polgárőrök az iskolakezdés előtt és a kicsengetést követően az elkövetkező napokban, hogy szükség esetén a járműforgalmat megállítva segítség a gyerekek biztonságos átkelését.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetmentes közlekedés érdekében arra kéri a járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal, a szülőket pedig arra, hogy beszélgessenek gyermekeikkel a közlekedés szabályairól, tanítsák meg őket az alapvető ismeretekre. Sok szülő autóval viszi iskolába gyermekét, de nem minden intézménynél van lehetőség a parkolásra. Őket arra kéri a rendőrség, hogy csemetéjüket ne az úttest felőli oldalon szállítsák ki a járműből, hanem a járda felöli oldalon. A késés ne legyen a sietség oka! A gyerek, ha csúszásban van, késsen inkább egy-két percet, minthogy baleset érje, vagy legyen ő egy baleset okozója!

„Kérjük a gépjárművezetőket és a kerékpárosokat is, hogy az iskolai tanévkezdés miatt fokozott óvatossággal közlekedjenek az oktatási intézmények környékén és számoljanak a megnövekedett forgalommal. Balesetmentes tanévkezdést kíván a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság!” – tették hozzá.

(Forrás és kép: police.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!