Hamisan vádolt meg szexuális erőszakkal két férfit, felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a nőt, aki két feljelentésben két különböző férfit vádolt hamisan azzal, hogy vele szemben szexuális erőszakot követtek el Pilismaróton – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a nő 2021. április 1-jén az Esztergomi Rendőrkapitányságon tett feljelentésében valótlanul azt állította, hogy egy nevén jelölt férfi az előző hónapban Pilismaróton vele szemben szexuális erőszakot követett el.

A rendőrség nyomozást indított, ennek során a nő tanúvallomásában feltárta feljelentése hamis voltát, ezért a nyomozó hatóság az eljárást megszüntette.

Az elkövető 2021. augusztus 2-án az Esztergomi Rendőrkapitányságon ismét feljelentést tett, ekkor valótlanul állította, hogy egy másik férfi három nappal előtte Pilismaróton akarata ellenére, erőszakot alkalmazva közösült vele, illetve kábítószert adott neki.

A rendőrség a nyomozás során a feljelentésben megjelölt férfit 2021. november 17-én szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Ezt követően a nő feltárta, hogy feljelentése nem valós, ezért a nyomozó hatóság ezt az eljárást is megszüntette.

A hamis feljelentések alapján indult büntetőeljárások megszüntetését követően a nővel szemben indult büntetőeljárás hamis vád bűntette miatt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő, büntetlen nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!