Tovább maradhat letartóztatásban a szlovák férfi, aki megölt egy embert Esztergomban

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség ismételten indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2021 májusában bántalmazott egy embert Esztergomban. Az áldozat belehalt a sérüléseibe a tettes a holttestet egy vízelvezető árokba lökte.

A megalapozott gyanú szerint a szlovák férfi 2021. május 13-án 13 óra és 2021. május 14-én 10 óra között feltehetően kábítószer hatása alatt, Esztergomban előzetes szóváltást követően olyan súlyosan bántalmazta, többek között két alkalommal fejbe rúgta szlovák nő ismerősét, hogy a sértett belehalt a sérüléseibe. Ezt követően a férfi a sértett testét a vízelvezető árokba gurította.

A bántalmazás következtében a sértett jobb szemürege, orrcsontja, arckoponya csontjai és az állkapcsa darabosra tört, felső fogsora leszakadt, frontfogai kitörtek. A halál oka vérzéses és traumás sokk, valamint vérbelehelés volt.

A nyomozó hatóság emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit. A főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 2021. május 17-én egy hónap időtartamra elrendelte.

A főügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának további kettő hónappal történő meghosszabbítását, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén megszökne, elrejtőzne, továbbá újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el.

Az ügyészség indítványáról a nyomozási bíró a gyanúsított kihallgatását követően ülésen fog dönteni.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: 24.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!