Tokodaltárói lakosok is igénybe vehetik a nyergesújfalui hulladékudvar szolgáltatásait

Szeptembertől a tokodaltárói lakosok számára is megnyílt a nyergesújfalui lakossági hulladékudvar – közölte Petrik József polgármester az önkormányzat közösségi oldalán. A telep szombatonként 8-15 óra között van nyitva.

Az önkormányzat oldalán olvasható, hogy a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulással és az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-vel folytatott tárgyalások és megállapodás alapján, valamint a Vertikál Zrt. együttműködő intézkedésével már a tokodaltáróiak is elvihetik a hulladékukat a telepre.

Ismertették, hogy Nyergesújfalun korlátlan mennyiségű műanyag, papír, üveg, fém, textil és csomagolási hulladék adható le. Ingatlanonként évente maximum 3 köbméternyi inert, azaz építési és bontási hulladékot adhatunk le és lom hulladékból is maximum 3 köbméternyit rakhatunk le.

Ingatlanonként évente 8 darab autógumit, veszélyes hulladékból – azaz festékből, lakkból, motorolajból, akkumulátorból, elemekből ingatlanonként 5 kilogramm adható le. Elektronikai hulladékot maximum 100 kilogrammig veszik át háztartásonként.

Fontos, hogy a visszaélések elkerülése érdekében az elhelyezéshez lakcímkártya és személyigazolvány felmutatása szükséges! A hulladékudvar nem vesz át azbeszt tartalmú építőanyagokat, mint például palatetőt, autóbontásból származó hulladékokat, pirotechnikai eszközöket, savakat, lúgokat vagy egyéb vegyszereket, gyógyszereket, illetve kátrány tartalmú építőanyagokat.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a hulladékok leadása az udvar kapacitásának erejéig lehetséges, Utolsó ügyfél fogadása zárás előtt 15 perccel történik.

A hulladékudvar Tát felől, a 10-es számú főútról az első lámpás kereszteződésnél balra kanyarodva, a Fekete Ferenc utcán keresztül érhető el. A Fekete Ferenc utca végén pedig jobbra kanyarodva az utca végén található az átvevőhely.

Petrik József hozzátette: az önkormányzat a fenti szolgáltatással is lehetőséget kíván biztosítani az otthon tárolt hulladékok engedéllyel rendelkező szolgáltatóhoz történő leadására.

(Forrás: tokodaltárói önkormányzat Facebook oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!