Jövőre teljes körű felújítást terveznek a zebegényi Napraforgó Óvodában

A nyár végén az Alternatív Közgazdasági Gimnázium közösségi munkán részt vevő lelkes tanulóin kívül számos szülő ajánlotta fel a segítségét önkéntes munka formájában a Napraforgó Óvodánk fejlesztéséhez – foglalta össze a minap Ferenczy Ernő alpolgármester a zebegényi önkormányzat Facebook oldalán.

Bejegyzésében külön kiemelte Hock Istvánt, aki az óvodai bejárathoz kapcsolódó fa pergola bontásához nyújtott nélkülözhetetlen, önzetlen segítséget.

„A szülök és önkéntesek segítségével csiszolásra és festésre kerültek a kültéri óvodai játszó eszközök, elbontásra került a rohadásnak indult fa pergola rendszer, és egy szülő vállalkozásának (Secvill Electric Kft.) anyagi támogatásával illetve felajánlott munkájával pedig felújításra került két óvodás csoport avitt mosdó helyisége. A régi, rozsdás mosdó állványokat kiszerelték és helyettük új mosdókat illetve csapokat szereltek be. Egyúttal két db korszerű és energiatakarékos lámpát is beszereltek a nagyfogyasztású régiek helyére” – ismertette.

Ferenczy Ernő azt írja, hogy az óvoda felújítását tovább folytatják, még most szeptemberben kicserélikk az összes fénycsövet korszerű LED-s fénycsőre, mellyel felére fog csökkeni az áramfogyasztás.

„Továbbá folytatjuk az óvoda bejáratának térkövezését a bejárat felé, mert a jelenlegi padlóburkolat a nem megfelelő esővédelem miatt elrohadt és balesetveszélyes lett a gyerekekre nézve. Az óvoda teljes körű felújítását pedig, mely érinti a nyílászárók cseréjét, a hőszigetelést és a napelemek telepítését, 2023 tavaszán fogjuk elvégezni” – árulta el.

Már elkezdődött az épületek tervdokumentációnak tervezési folyamata, azután pedig jöhet a kivitelezés.

„Minden alaptalan híreszteléssel ellentétben a pályázati megvalósítási folyamat július óta már halad, melyről múlt hét csütörtökön az intézményvezetői értekezleten tájékoztatást adtam az intézményvezetőknek” – szögezte le.

(Forrás és kép: zebegényi önkormányzat Facebook oldal/0627.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!