Elhunyt Szabó István, a Dorogi FC Örökös Tagja

Mély fájdalommal értesítjük szurkolóinkat, hogy életének 73. esztendejében elhunyt Szabó István, egykori kiváló kapusunk, a Dorogi FC Örökös Tagja – közölte a klub szeptember 16-én, pénteken.

A dorogi születésű egykori kiváló hálóőr, Piszka saját nevelésű játékosa volt a Dorognak, aki 1968-ban mutatkozott be a felnőttek között bajnokin, mégpedig a Nagykanizsa elleni 8:0-ás győztes meccsen Ilku Istvánt váltva, csereként lépett pályára.

A felnőttekkel korábban nemzetközi kupán szerepelt a csapat tagjaként Jugoszláviában, ahol a dobogón végeztek. 1969-től első számú kapusunk volt, azonban kvalitásaira csakhamar más egyesületek is felfigyeltek és egyetlen teljes Dorogon töltött bajnoki évadját követően bejelentkezett érte az NB I-es Videoton.

A fehérváriak csillaga akkor kezdett igazán felfelé ívelni és onnantól kezdve váltak az első osztály egyik alap gárdájává. Egy teljes évtizeden át volt a Vidi kapusa, amikor névrokonával, Szabó Józseffel cseréltek helyet. Campó lett a Vidi újabb dorogi légiósa a következő évtized során, míg Piszka 1977 nyarán visszatért Dorogra, ahol aktív pályafutásának befejezéséig már mindvégig a csapat játékosa maradt.

1982 nyarán búcsúzott az aktív játéktól, ám rendezőként és biztonsági szolgálatosként továbbra is az egyesület alkalmazásában maradt még éveken át. Méltán vehetette át a Dorogi FC Örökös Tagja kitüntetést 2001-ben. A dorogi öregfiúk csapatában rendszeresen megfordult és ugyancsak aktívan vett részt a nosztalgia találkozókon. Temetését 2022. szeptember 22-én 15 órakor a dorogi temetőben tartják. A klub együttérzését fejezi ki az elhunyt családja részére, emlékét megőrzik.

(Forrás: dorogifc.hu/Szabó Gyula)

(Kép: dorogifc.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!