Negyedik alkalommal rendezték meg a Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúrát

Idén negyedik alkalommal rajtolt el a Börzsöny Ring, amelyen közel 1400 biciklis vett részt. A hangulat minden évben fantasztikus, ráadásul az idő is kegyes volt az indulókhoz – számolt be a sporteseményről közösségi oldalán Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője.

A politikus tájékoztatása szerint az ország egyik legszebb részen megrendezett biciklis kihívásán nem csak a 90 kilométeres távon bizonyíthattak a kerékpározás szerelmesei, hanem a rövidebb, Családi Ipolykörön is.

A szervezők korábban arról tájékoztatták az MTI-t, hogy az esemény népszerűsége évről évre nő: az ingyenes esemény Szobról indult, a 690 méteres szintkülönbségű túra átvezette a bicikliseket a Dunakanyaron, majd elfordultak a Börzsöny dombjai felé, végül pedig az Ipoly folyó mentén tértek vissza Szobra.

A kerékpárosok nemcsak történelmi és szakrális helyeket, de természeti látványosságokat is érintve haladtak a kitáblázott és így egész évben használható Börzsöny Ringen. Az útvonalon négy frissítő, illetve pihenő állomás várta őket, ezeken a résztvevők ásványvizet, pogácsát, zsíros kenyeret, csokoládét, gyümölcsöt vehettek magukhoz.

A Börzsöny Ring keretén belül idén első alkalommal rendeztek Családi Ipolykört, amely az Ipoly folyó és a Burda hegység közötti partmenti úton haladt Szlovákia, majd Magyarország partszakaszán. A kör távja 30 km, az út füves, homokos szakaszokból állt, ezért trekking vagy mountain bike kerékpár volt a legmegfelelőbb választás.

(Forrás: MTI/Rétvári Bence közösségi oldala)

(Képek: Rétvári Bence közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!