Újabb siker, legyőzte a Budakalászt az Esztergom

Bár az első félidőben nem kezdődött a legjobban, végül magabiztosan győzte le 32:28-ra hazai pályán az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata a Budakalászi SC 1995 alakulatát.

Az NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergom a szezon első mérkőzését idegenben játszotta a BVSC-Zugló ellen. Az MKSZ Adatbankon elérhető jegyzőkönyv szerint 34:33-ra nyert a Budakalász, ugyanakkor az Esztergom megóvta a találkozót, mert egy gól nem került be a jegyzőkönyvbe.

A második fordulóban a rivális Szentendrével találkoztak, a legutóbbi bajnokság aranyérmesét nagy csatában, 30:29-re győzték le. A harmadik forduló előtti napon váratlan dolog érte a csapatot: Sárosi Nanettát nyáron igazolta le a klub, a játékos pedig úgy döntött, hogy mégsem kíván Esztergomban játszani. A csapattól megtudtuk, hogy érvényes szerződés köti a játékost az esztergomi klubhoz, aki ennek ellenére visszatér a szintén Észak-csoportban szereplő Dorogra.

Mezőségi Irén elmondta, hogy a Budakalász elleni bajnokit kicsit álmosan kezdték, amit az ellenfél ki is használt. Az ötödik percben 1:4 volt az állás, majd rendezni tudták a védelmüket, támadásban felébredtek és a 10. percben már 4:4-re módosult az eredmény.

A 25. percben már két góllal vezettek (11:9), annak ellenére, hogy sok hibával kézilabdáztak. Vígh Patrícia remek formát mutatott, a kapuban Berkesi Dóri is elkapta a fonalat. A félidő vége felé újra kiengedett a csapat és 14:13-nál vonultak pihenőre a felek.

A második félidőben az Esztergom átvette a mérkőzés irányítását, a 43.percben már 25:19-re vezettek. Mindenki kapott játéklehetőséget még a fiatalok közül is, a győzelem pedig nem forgott veszélyben. Mezőségi Irén hozzátette: a formájukon még javítani kell, melyen keményen fognak dolgozni.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 32:28 (14:13)

Vígh Patrícia 10, Valovics Nóra 6, Lovász Brigitta és Takács Angéla 4-4, Csiki Renáta, Horváth Mónika 3-3, Joó Anna 2 gólt szerzett. Kapusként Berkesi Dóra és Doszpoth Zsuzsanna lépett pályára.

Mezőségi Irén: -A mérkőzés akadozva indult. Szerencsére magára talált a csapat. Keményen dolgozunk tovább, hogy egyre jobb játékkal tudjunk előrukkolni.

(Borítókép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!