Könyvbemutatókkal ünnepelték a Zene világnapját Dorogon

Szeptember 30-án, a zene világnapja alkalmából mutatták be Balla András és Lencsés Lajos különleges könyvének, a zene és a fotóművészet esszenciájának és Sopsits Árpád Saját kéz című verseskötetének bemutatóját a József Attila Művelődési Házban – írja a dorog.hu.

Az érdeklődőket dr. Tittmann János polgármester köszöntötte a helyszínen, majd bemutatta az érdeklődőknek. Balla András fotóművészt, Lencsés Lajos oboaművész közös munkájának eredményeként megjelent Képhangok-Hangképek című kötetről és Sopsits Árpád Balázs Béla-díjas film és színházi rendező verseskötetéről Szabó-Berghauer Zoltán intézményvezető kérdezte a művészeket.

Megszületett egy könyv, a Képhangok-Hangképek című az önkormányzat támogatásával, amelyben Balla András fotográfus képei ihlették a zenét. A különleges könyvben a fotók mellett QR-kódokat találunk, amelyekre fókuszálva Lencsés Lajos világhírű oboaművész muzsikáját hallhatjuk. A vetítettképes könyvbemutató során több tételt hallhattak az érdeklődők, akiknek Lencsés Lajos és Ludmány Dénes brácsaművész muzsikált. A könyv létrejöttéről, az inspirációról hallhattak a megjelentek.

Sopsits Árpád Balázs Béla-díjas film- és színházi rendező 70. születésnapjára jelent meg első verseskötete, a Saját kéz című, amelynek kulisszatitkaiba maga a szerző avatta be a közönséget. Hagyományainkhoz híven a verses-zenés kötetekkel méltóképpen ünnepelte városunk a zene világnapját.

(Forrás és kép: dorog.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!