Találkozott Hernádi Ádám a pumptrack pályát megrongáló fiatalokkal

„Tisztelt Esztergomiak! Ma találkoztam azokkal a fiatalokkal, akik a hétvégén a Pumptrack pálya felszerelésein vezették le felesleges energiájukat” – számolt be október 3-án, hétfőn az „egyeztetésről” Hernádi Ádám polgármester.

Mint ismert, október első hétvégéjén néhány jó erőben lévő fiatal megrongálta a Prímás-szigeten található pumtrack ügyességi pályát, az elkövetőek tetten érte a közterület-felügyelet.

„A mintegy 50 millió forintból épült pályán folyamatosak a rongálások, graffitik csúfítják a térkövet, a kihelyezett asztalokat és padokat. A most lebukott gyerekek épp a lebetonozott kerékpártárolót, a kukát és területet határoló oszlopokat forgatták ki a földből” – írta a közelmúltban a polgármester.

Hernádi Ádám akkor hozzátette: nagyon nehéz úgy értéket teremteni a városban, ha pont a fiatalok rongálják meg a számukra épült létesítményt. Hétfői bejegyzésében beszámolt arról, hogy a találkozóra a gyermekeket a szüleik is elkísérték.

„Megállapodtunk abban, hogy az érintettek megtérítik az általuk okozott kárt. Ezen felül segítséget nyújtanak a megrongált eszközök helyreállításában, valamint részt vesznek a jövő évi Ifjúsági Városvédő Táborban is, ahol pedagógusok felügyelete mellett segédkezni fognak Esztergom közterületeinek megtisztításában.” – jegyezte meg.

(Forrás és kép: Hernádi Ádám közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!