Ezüstérmet szerzett Csöregi Balázs az 59. Egyéni Úszós Országos Bajnokságon

Az ország negyven legjobb horgásza közül lett ezüstérmes az esztergomi Csöregi Balázs minimális különbséggel az 59. Egyéni Úszós OB-n a kaposvári Deseda-tavon. Helyezése alapján képviselheti Magyarországot a következő Európa- és Világbajnokságon - közölte a KEMHESZ.

Az esztergomi Vasas Horgászegyesület tagja elmondta, Európa talán legnagyobb kihívást jelentő egyéni úszós horgászversenye a magyar egyéni OB, ahol eldől a legjobb hazai felnőtt horgász cím sorsa, mivel egyéni és csapat világbajnokok, Európa-bajnok fémjelzik a hazai élmezőnyt.

Több, mint öt esztendeje nem volt ekkora harc a magyar bajnoki címért, a bajnokesélyesek egy kivétellel, egymás mellett, egy szektorba kerültek. A döntőben négy napig kellett folyamatosan jó teljesítményt nyújtani.

Az győzött, aki ez idő alatt súlyra a legtöbb halat fogta, az élmezőnyben ez naponta 20 kilogramm feletti átlagot jelentett. A kapásra nem lehetett panasz, mert a parttól 18-25 méterre 30-40 dekás dévérkeszegek akadtak horogra, illetve 1-1 nagyobb ponty is növelte a fogások súlyát.

(Forrás és kép: KEMHESZ)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!