14 migránst szállított az Esztergomban elfogott embercsempész, előzetes letartóztatásba került

Előzetes letartóztatásba került az a moldáv állampolgárságú férfi, aki 14 migránst szállított illegálisan tehergépkocsival. A sofőrt Esztergomban fogták el – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Az indítvány szerint a férfi összesen 14 fő szír állampolgárt vett fel Magyarország déli határán, a magyar-szerb határ közelében – pontosan meg nem határozható helyen – és őket az általa vezetett, de magyar forgalmi rendszámú, fehér színű, csukott tehergépkocsival Esztergomba fuvarozta azért, hogy az Esztergom és Párkány városát összekötő Mária Valéria hídon átvigye és ezzel segítséget nyújtson nekik az államhatár jogellenes átlépésében.

A Mária Valéria hídon szolgálatot teljesítő helyi járőrök arra lettek figyelmesek, hogy a híd mellett található parkolóból egy tehergépkocsi vezetője folyamatosan figyeli őket, észlelték azt is, hogy a gépjármű raktere láthatóan túl volt terhelve, továbbá a gyanús személy élelmiszert nyújtott be a hátsó ajtón.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján, az Esztergomi Járásbíróság a 2022. október 7-én tartott ülésen az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész, az elkövető tudomásul vette.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!