Díszdiplomákat adtak át Esztergomban

Október 8-án szombaton díszdiplomák átadásával köszöntötték a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának azokat a pedagógusokat, akik ötven, hatvan, hatvanöt, illetve hetven évvel ezelőtt szerezték meg a felsőfokú végzettséget igazoló oklevelet – írja a btk.ppke.hu.

Az ünnepségen Dr. Juhász Márta, az Óvó- és Tanítóképző Tanszék vezetője köszöntötte a megjelenteket, köztük Tiszttartó Márkot, a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatóját. Elmondta, hogy az alma mater tiszteleg a jubilálók előtt, akik tisztességgel, becsülettel kitartottak a tanítói hivatásban.

Dr. Birher Nándor Máté, a kar dékánja szerint a pedagógusok lélekemelő, mégis nagyon nehéz munkát végeznek. „Azt a nagyon aprólékos nevelő munkát, amelyben test és lélek egyszerre, egyenlő mértékben, teljes erőbedobással részt vesz. Mert a test elfárad, de a lélek sohase tud pihenni. Mert mindig többre, jobbra vágyódik: hogyan lehet még jobban, még nagyobb tudással és szeretettel, még nagyobb odaadással törődni a másikkal, egy másik lélekkel.”

Erős Gábor országgyűlési képviselő méltatta a pedagógusokat, akik számtalan embert indítottak el az életben, tanítottak meg a jóra és a tudásra. A beszédek után Valek Anett harmadéves tanító szakos hallgató énekelt, majd a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjainak műsora következett. Az ünnepség csúcspontjaként pedig Dr. Birher Nándor Máté átadta az arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomákat.

(Forrás: btke.ppke.hu)

(Képek: btke.ppke.hu/Juhász Zsófia Vanessza)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!