50 erdei köbméter szociális tűzifát osztanak szét a rászorulók között Annavölgyön

Idei évben is sikeresen pályázott az annavölgyi önkormányzat a Belügyminisztérium által kiírt pályázatra, melynek köszönhetően – a szükséges önerőt biztosítva – 50 erdei köbméter tűzifát oszthatnak szét a rászoruló családok között – írják az önkormányzat Facebook oldalán.

Bánhidi József polgármester tájékoztatása szerint a tűzifa támogatás mennyisége háztartásonként várhatóan 1 erdei köbméter lesz. Az önkormányzat tűzifát biztosíthat annak a személynek, akinek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 99 750 Ft-ot, valamint akinek az egyszemélyes háztartás, illetve gyermekét egyedülállóként nevelő szülő esetében a 114 000 Ft-ot

és lakásában a fával fűtés biztosított.

Előnyt élveznek az aktív korúak ellátásában, időskorúak járadékában, települési támogatásban részesülő kérelmezők, továbbá a halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családok. A szociális tűzifa támogatás a rendelet melléklete szerinti formanyomtatványon igényelhető, melyet a polgármesteri hivatal titkárságán biztosítanak, illetve az önkormányzat honlapjáról is letölthető. A kérelmet a polgármesteri hivatalba kell benyújtani papír alapon, 2022. november 15-ig.

Amennyiben a fenti határidőig beérkezett támogatási igény a rendelkezésre álló tűzifa mennyiséget, azaz az 50 erdei köbmétert meghaladja, úgy a rendelet szerint előnyt élvező kérelmezők támogatását követően a jogosultak az egy főre eső jövedelem sorrendjében kaphatják meg a támogatást.

(Forrás és kép: annavölgyi önkormányzat)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!