Átadták a váci Jávorszky Ödön kórház megújult konyháját és étkezőjét

Átadták a váci Jávorszky Ödön kórház megújult konyháját és étkezőjét, a beruházás mintegy 735 millió forintnyi összegből valósult meg – írja a 0627.hu. Az átadóünnepségen Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője, belügyminisztériumi parlamenti államtitkár is beszédet mondott.

A politikus ismertette, hogy 2022 tavaszán több részletben kezdődött el a régi, használaton kívüli intézményegységeknek elbontása, most pedig a projekt újabb fontos mérföldkövéhez érkeztünk azzal, hogy átadhatták a megújult helyiségeket.

Rétvári Bence azt is elmondta, hogy az 500 beteg és 100 fő alkalmazott étkezését megvalósító konyha korszerűbbé válásához, összes munkafázisához harminchárom helyiség ki-, illetve átalakítására volt szükség, köztük új hűtőkamrára is.

Továbbá teljesen megújult az épületgépészet. Emellett új használati-víz és tűzi víz hálózat kialakítása, a csatornarendszer és a villamoshálózat rekonstrukciója, zsírfogó, korszerű légkezelő- és fűtésrendszer telepítése, közel százhúsz féle korszerű konyhatechnológiai berendezés üzembe állítása, a dolgozói étkezde felújítása tette teljessé a beruházást.

A térség országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy még a covid-járvány előtt teljesen korszerűsíteni tudták az intenzív osztályt.

“A legjobbkor érkeztek ide teljesen új gépek, a kórház is maximálisan helytállt a járvány legsúlyosabb időszakaiban is, amiért nagy köszönettel tartozunk minden munkatársnak” – fogalmazott.

A január elsejei hatállyal, az orvosok körében következő újabb kórházi béremelés kapcsán hozzátette, hogy az ápolók bérét is igyekezett jelentősen növelni a kormány, s bíznak benne, hogy ezt ugyancsak tudják folytatni a jövőben is.

Végezetül Rétvári Bence a szakrendelő ügyében úgy fogalmazott: Természetesen azon vagyunk, hogy az egyik legfontosabb itteni rekonstrukciós feladat, a járóbeteg szakrendelő felújítása is folytatódhasson. Még ha az új, sokkal nehezebbé vált, elsősorban a megnövekedett rezsiköltségek előteremtéséről, kevésbé a fejlesztésekről szóló helyzetben át is kell ütemezni bizonyos beruházási szakaszokat.

(Forrás és képek: 0627.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!