Esztergomi rendőrök győztek a horgászversenyen

Tíz kiló feletti, szinte csak dévérkeszegekből álló fogással az esztergomi rendőrkapitányság párosa, Dajnoki Sándor és Horavecz Zsolt lett az első a megyei rendőrök horgászversenyén, melyet a kecskédi horgászegyesület kezelésében lévő tavon rendeztek, ideális körülmények között.

A Komárom-Esztergom megyei Horgászegyesületek Szövetsége által szervezett  versenyre a megye szinte minden kapitányságáról érkeztek két fős csapatok, az összesen 24 horgászt igazi vénasszonyok nyara fogadta és a halak étvágyára sem lehetett panasz. A legnagyobb halért járó kupát Kincses Krisztián vehette át, zsákmánya egy 2,6 kilós ponty volt.

A dobogós helyekhez viszont jó taktikát kellett választani, dévérkeszeg és törpeharcsa bőven akadt horogra, ezért hiába húzott ki valaki egy-egy méretes pontyot, nem győzhetett az ellenfelek nagy számú, apróbb halaival szemben.

A verseny második helyén a megyei kapitányság csapata végzett (Lázók Sándor-Porloláb Norbert), a harmadik helyet szintén esztergomiak szerezték meg (Párvai Attila-Fehér András), negyedik helyen egy oroszlányi páros (Schmölcz Tamás-Mazurák Péter) végzett.

Az eredményhirdetésen Farkas Gábor, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és a KEMHESZ elnöke adta át. A dandártábornok elmondta, a horgászokkal való együttműködésben a rendőrség kiemelten épít az állomány azon tagjaira, akik társadalmi halőrként is tevékenykednek és belülről ismerik a horgásztársadalmat, ilyen különleges elhivatottságú személyek minden városi kapitányságon megtalálhatók.

Zoltai Dániel kiemelte, a szövetség együttműködési megállapodást kötött a rendőrséggel, a halőrökkel közös őrjáratokat szerveznek annak érdekében, hogy ne csorbuljanak az előírásokat betartó horgászok fogási esélyei. A verseny jó alkalom volt, hogy az egyenruhások megismerkedjenek a horgászok mindennapjaival és megismerjék egymást.

(Forrás és kép: KEMHESZ)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!