Vádat emeltek a szlovák férfival szemben, aki megölt egy nőt Esztergomban

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben vádat emelt azzal a fogva tartásban lévő szlovák férfival szemben, aki 2021 májusában, Esztergomban olyan súlyosan bántalmazott egy szlovák nőt, hogy a nő belehalt a sérüléseibe.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott és a sértett 2021. év májusában a szlovákiai Párkányból Esztergomba ment, majd együtt járták a város utcáit. A kábítószer hatása alatt álló vádlott ismeretlen okból előbb veszekedést provokált a sértettel, majd a lényegesen gyengébb fizikumú sértettet az előzetes szóváltást követően bántalmazta, megragadta a nyakát, több alkalommal az arcán, a fején, valamint a felsőtestén megütötte, mellkasát megtaposta úgy, hogy a sértett a bántalmazások következtében néhány percen belül elhalálozott.

Ezt követően a vádlott a sértettet a közelben található vízelvezető árokhoz vitte, testét az árokba gurította, majd elfogásáig Esztergom város területén bujkált. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a férfival szemben a Tatabányai Törvényszékre és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetést, valamint közügyektől eltiltást szabjon ki vele szemben, továbbá utasítsa ki őt Magyarország területéről.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!